Waarom SharePoint gebruiken? Kort alles op een rijtje

Geplaatst op 08-02-2023

Categorie: Zakelijk

Allereerst, wat is SharePoint?

SharePoint is een webgebaseerd platform van Microsoft. Het helpt bedrijven en instellingen bij het beheren, delen en samenwerken van onder andere bedrijfsinformatie. Het biedt één centrale plek waar gebruikers en eventueel gasten informatie kunnen opslaan, beheren en delen. Dat kunnen zowel documenten, afbeeldingen, video's, nieuwsberichten en lijsten zijn. SharePoint is er op ingericht om processen te automatiseren zoals workflows en taken.

Als je gebruik gaat maken van SharePoint kan dat overweldigend zijn. Vandaar dat wij bij HaHa Training diverse trainingen aanbieden op SharePoint niveau. Allereerst bieden wij een 2 daagse SharePoint training - Basis  aan. Tijdens deze cursusdag ontvangen de cursisten zowel theorie als praktijkgerichte opdrachten. Onderwerpen die aanbod komen tijdens deze training zijn:

  1. SharePoint-architectuur en de diverse Site mogelijkheden
  2. Inrichting van sites
  3. Documentbibliotheken en bestandsbeheer
  4. Lijst- en bibliotheekinstellingen
  5. Workflows en procesautomatisering
  6. Het delen van informatie
  7. Samenwerking- en communicatieopties
  8. De zoekfunctionaliteit van SharePoint

Voor de ietwat ervaren SharePoint gebruiker is er een mogelijkheid om een Gevorderde cursus op te stellen. Wil je de keyusers of siteowners van de SharePoint omgeving opleiden. Daarvoor hebben wij een speciale 2-daagse SharePoint Gevorderde cursus. Hierin komen o.a. onderwerpen zoals beveiliging van SharePoint, versie beheer en metadata.

SharePoint training op locatie

Op locatie bieden wij praktische, hands-on benadering voor het leren van SharePoint. Tijdens zo'n training leer je hoe je SharePoint kunt gebruiken voor het beheren van je bedrijfsinformatie, het samenwerken met je team en het delen van informatie met anderen. 

Zelf een SharePoint cursus samenstellen op basis van een intake?

Ja, dat kan. Afhankelijk van je specifieke behoeften kunnen we een op maat gemaakte training ontwikkelen die aansluit bij je behoeften. Een van onze trainer bepaald samen met iemand van de organisatie welke onderwerpen de meeste aandacht moeten krijgen. Vervolgens kunnen we een cursus samenstellen die de onderwerpen behandelt die het meest relevant zijn voor jouw situatie. 

Voordelen van een incompany cursus

Groepstrainingen op locatie zijn meestal voordeliger per persoon, omdat er meer mensen de kosten delen. Bij HaHa Training betaal je een cursusprijs met een maximaal aantal cursisten van 8 per dag. Ook profiteren de cursisten van het leren van elkaar tijdens deze groepsdynamiek. Als je met een groep bent, kunnen we ook training op maat aanbieden om aan de specifieke behoeften van de groep te voldoen.  Als laatste is het aanbieden van een incompany training een mooi moment om het algemene kennisniveau in SharePoint te verhogen. Na de training heeft iedereen dezelfde functies en handelingswijze aangeleerd.

Waarom HaHa Training?

Kies je voor HaHa training garanderen wij een succesvolle, leuke en interactieve cursus. Of het nu gaat om een Excel of een SharePoint cursus, bij ons keer je na de cursus voldaan richting huis.